Березюк та Сироїд припинили

Березюк та Сироїд припинили "сміттєве" голодування під Ратушею

Укрінформ
Керівник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Ольга Березюк напередодні увечері припинила голодування під  Ратушею.

Про це Березюк написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я припинила голодування. Сміття і так міський голова не вивозитиме. Сенсу і сил далі голодувати немає. Лікарі обстежили і сказали, що наступна доба була би критичною»,- зазначила Березюк.

Вона не шкодує про два дні і одну ніч, проведені під Ратушею. Адже  80 відсотків людей, які підходили до неї, чітко розуміють проблему. В «блокаду» люди не вірять, самі озвучували, що проблема, на їх думку, у безгосподарності міського голови.

Голодування припинив також один з активістів УКРОПу Олександр Сироїд, який приєднався до голодування Ольги Березюк у вівторок вдень.

Як повідомляв Укрінформ, Ольга Березюк розпочала голодування під Львівською ратушею після того, як у столиці почав голодувати «проти сміттєвої блокади Львова» її однофамілець і земляк – керівник фракції «Самопоміч» у ВР Олег Березюк.

21 червня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, який очолює урядову команду з допомоги Львову у вирішенні сміттєвої кризи, заявив, що потрібно 2 тижні, щоб повністю звільнити місто лева від накопиченого сміття. За його словами, розроблено план дій як на найближчий період, так і на перспективу. План включає як разове вивезення твердих побутових відходів, так і системне очищення контейнерних майданчиків. Також віце-прем'єр додав, що можливо, влада звернеться до мешканців Львова з проханням допомогти прибрати місто.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Фото: Ольга Березюк (Facebook)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-