Садовий про вирішення “сміттєвої кризи”: Для цього потрібні дві речі

Садовий про вирішення “сміттєвої кризи”: Для цього потрібні дві речі

Укрінформ
Львову для виходу зі "сміттєвої кризи" потрібні стандартні угоди з містами на прийом відходів на два роки і ділянка для облаштування полігону.

Про це міський голова Андрій Садовий сказав на брифінгу за результатами наради за участю віце-прем`єр-міністра Геннадія Зубка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проблему "сміттєвої кризи" потрібно вирішувати у довготерміновій перспективі, хоча б на два роки, поки місто збудує сміттєпереробний завод. А для цього потрібні дві речі: системні угоди з іншими містами для вивезення сміття і ділянка під резервний полігон», - сказав мер.

Він назвав ситуацію із сміттям у місті "мегакритичною" та визнав, що без допомоги інших областей не обійтись. І тут, на думку Садового, має бути команда на рівні уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській облдержадміністрації відбулась нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. На нараді обговорили питання поводження з твердими побутовими відходами та ситуацію у Львові, де обсяги накопиченого сміття перевищують 14 тисяч тонн. Констатувалося, що для вивезення такої кількості відходів потрібно не менше двох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-