Учаснику пікетування виступу Білик в Одесі інкримінують завдання ушкоджень поліцейському

Учаснику пікетування виступу Білик в Одесі інкримінують завдання ушкоджень поліцейському

Укрінформ
Слідчий Малиновського відділу поліції Одеси допитав і вручив підозру лідеру одеської громадської організації "Вуличний фронт" Дем'яну Ганулу в скоєнні злочину за ознаками ст. 345 КК під час участі в акції пікетування виступу співачки Ірини Білик.

Слідчий суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський розглянув клопотання слідчого, що просив обрати міру запобіжного захисту - домашній арешт для підсудного Ганула, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд заслухав позиції сторін обвинувачення та захисту й обрав міру запобіжного заходу стосовно громадянина Ганула у вигляді особистого зобов'язання", - озвучив ухвалу суддя Гарський.

Як повідомлялося, під час акції пікетування виступу Білик на відкритті ресторану в Одесі сталися сутички між активістами організацій, що висловлювали обурення з приводу гастрольної діяльності співачки в Росії та анексованому Криму. Знаючи про підготовку до акції бойкоту, Білик звернулася до поліції за гарантуванням безпеки, після чого до нового ресторану були стягнути додаткові сили поліції.

Активісти закидали сцену, де виступала співачка, яйцями. Двох протестувальників поліція затримала, але незабаром відпустила. Під час штовханини, що переросла в сутичку, Ганул нібито збив кашкета з голови поліцейського, коли, за його словами, "намагався утримати рівновагу". Хоча правоохоронець Сергій Безушко твердить про завдання йому тілесних ушкоджень.

9 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та народний депутат Юрій Береза (фракція "Народний фронт") провели зустріч з групою одеських активістів, що протестували проти концерту Ірини Білик.

Розслідуванням обставин конфлікту між громадськими активістами та поліцією Одеси, що стався увечері 8 червня при відкритті ресторану, буде займатися прокуратура, а контролювати хід розслідування доручено заступнику міністра внутрішніх справ, сказав журналістам Береза після зустрічі з Аваковим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-