Замах на євромайданівця: суд залишив обвинуваченого у СІЗО

Замах на євромайданівця: суд залишив обвинуваченого у СІЗО

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув клопотання прокуратури і продовжив на 60 днів термін тримання під вартою обвинуваченого в замаху на вбивство Андрія Юсова - одного з лідерів одеського Євромайдану.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в інформаційному центрі суду.

"Приморський райсуд визнав аргументованим клопотання сторони звинувачення і виніс ухвалу - продовжити на 60 днів термін тримання під вартою раніше засудженого до 15 років позбавлення волі Володимира Цапліна, що є фігурантом повторного кримінального провадження", - зазначили в суді.

Як повідомлялося, 24 червня 2015 року Приморський райсуд Одеси під головуванням Костянтина Цільмака розглянув кримінальну справу і виніс вирок про засудження до 15 років позбавлення волі виконавця замаху на вбивство одного з лідерів Євромайдану та нападу на офіцера міліції, який став випадковим свідком скоєння злочину підсудним Цапліним - учасником одеського "антимайдану".

Зокрема, суд встановив вину підсудного у замаху на вбивство громадського діяча і лідера облорганізації партії УДАР Андрія Юсова, у замаху на вбивство офіцера міліції під час скоєння злочину та незаконне зберігання вогнепальної зброї. Суд визначив міру покарання фігуранту кримінальної справи у вигляді позбавлення волі терміном на 15 років, а також зобов'язав виплатити понад 1,5 мільйона гривень за завдання моральної та фізичної шкоди потерпілому Євгену Кіпоренку - сусіду Юсова, в якого стріляв злочинець, сприйнявши його за Юсова.

Апеляційний суд Одеської області залишив у силі рішення суду першої інстанції, однак Вищий спеціалізований суд України скасував у січні 2017 року зазначений вирок за виявленими порушеннями процедури і відправив справу на повторний розгляд.

19 вересня 2014 року під час замаху на Юсова нападник зробив кілька пострілів у його сусіда по багатоквартирному будинку, зовні дуже схожого з Юсовим. Потерпілого госпіталізували з трьома вогнепальними пораненнями в груди, живіт і передпліччя. Двом випадковим свідкам злочину, в тому числі офіцеру міліції, вдалося затримати зловмисника і передати в руки слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-