Доба в АТО: 52 ворожі обстріли, один український боєць загинув і семеро поранені

Доба в АТО: 52 ворожі обстріли, один український боєць загинув і семеро поранені

Укрінформ
Упродовж минулої доби підконтрольні РФ незаконні збройні формування на сході України 52 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ і тричі обстріляли житлові квартали прифронтових населених пунктів.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Приморському напрямку було найбільше збройних провокацій з боку бойовиків - 22. Ще вночі окупанти вкотре обстріляли житловий сектор населеного пункту Ольгінка, внаслідок чого було знову пошкоджено будинки місцевих мешканців та деякі об'єкти інфраструктури.

На цьому ж напрямку зранку противник з мінометів калібру 120 мм обстріляв укріплення ЗС України в районі Чермалика, а з 82-мм мінометів бив поблизу Водяного. Також по українських позиціях у районі Талаківки, Лебединського, Гнутового, Березового та Павлополя загарбники відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Були зафіксовані випадки застосування противником зенітних установок, БМП та снайперів.

На Донецькому напрямку до вечора противник використовував лише піхотне озброєння, з якого бив по опорних пунктах сил АТО в районі Пісків, Авдіївки та Невельського. Із настанням сутінок російсько-терористичні бандформування значно активізувались, особливо у передмісті Авдіївки та на Світлодарській дузі.

"До завершення доби кремлівські найманці здійснили декілька щільних обстрілів оборонних укріплень ЗС України в районі Авдіївки, Кам'янки та Луганського з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Під час цих обстрілів бойовики знову випустили декілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Одна з мін вибухнула поруч з будинком по вулиці Тургенєва. Осколками пошкоджено вікна та фасад будівлі, а також припарковану неподалік автівку. На щастя, власники оселі, 58-річна жінка та її 37-річний син, не постраждали. Втім, біля іншого будинку, по вулиці Тургенєва, осколками міни було поранено 48-річну жінку. Лікарі швидкої допомоги діагностували у неї мінно-вибухову травму та осколкове поранення правої гомілки", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку вранці бойовики вчергове обстріляли оборонні укріплення ЗСУ в районі Новотошківського з мінометів калібру 120 й 82 мм. Пізніше проросійські озброєні банди відкривали вогонь з 82-мм мінометів поблизу Кримського, Новоолександрівки та Щастя. Ворожі обстріли зафіксовані також поблизу Донця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачевого, де бойовики відкривали вогонь по підрозділах сил АТО з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один військовослужбовець ЗС України загинув. Ще семеро бійців сил АТО зазнали поранень, повідомили у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-