Білорусь відправила гуманітарну допомогу для Донбасу

Білорусь відправила гуманітарну допомогу для Донбасу

Укрінформ
Республіка Білорусь направила до України 58 тонн гуманітарної допомоги для громадян України, котрі знаходяться по обидві лінії розмежування на Сході країни.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол у понеділок на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про сьогоднішній захід глави держав Олександр Григорович Лукашенко і Петро Олексійович Порошенко домовилися 26 квітня, коли відбулася зустріч спочатку в Чорнобилі, а потім на білоруській території, і для глави білоруської держави принциповим є те питання, що за сприяння Міністерства у справах тимчасово окупованих територій і представництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста гуманітарна допомога буде доставлена по обидві сторони конфлікту. Чому? Тому що думка глави нашої держави, що у конфлікті завжди найбільш уразливими категоріями є люди похилого віку та діти. Тому принципова позиція, яка була сформульована, щоб гуманітарна допомога потрапила саме по обидві сторони конфлікту", - заявив Сокол.

За його словами, питання напрацьовувалося протягом тривалого часу.

Усього, повідомив посол, з Білорусі до України виїхало чотири вантажівки загальною масою вантажу 58 тонн, в яких знаходяться продукти та речі для формування продуктових та гігієнічних пакетів у кількості 4000.

"На виконання доручення президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, урядом Білорусі прийнята постанова про надання гуманітарної допомоги Україні. 12 червня в 6 годин ранку гуманітарний конвой прибув до українсько-білоруського кордону і протягом нетривалого часу пройшов усі необхідні процедури", - заявив заступник міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь Олександр Худолєєв.

За його словами, вантаж має прибути до пункту призначення для розвантаження представництвом в Україні Міжнародного товариства Червоного Хреста, який забезпечить подальшу доставку вантажу до громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-