Доба в АТО: двоє українських військових загинули, четверо поранені

Доба в АТО: двоє українських військових загинули, четверо поранені

Укрінформ
Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається складною. 67 разів бойовики відкривали вогонь по підрозділах ЗС України минулої доби.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Неодноразово застосовував противник і артилерійське озброєння, яке згідно Мінських угод, повинно бути відведеним на визначені відстані від лінії зіткнення. Втім, підконтрольні Росії озброєні банди на сході України не лише нехтують дотриманням будь-яких домовленостей про деескалацію конфлікту, але й продовжують час від часу бити по житлових кварталах прифронтових населених пунктів та завдавати шкоди важливим об'єктам інфраструктури.

Приморський напрямок. Тут противник із артилерії калібру 122 мм бив по наших укріпленнях в районі Павлополя та Новогригорівки, а біля Гнутового використовував міномети калібру 120 мм. Там же, а також в районі Новомихайлівки та Красногорівки, бойовики відкривали вогонь з 82-мм мінометів. Окрім того, поблизу Павлополя бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси. Впродовж минулої доби бандформування неодноразово обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП позиції українських захисників в районі Талаківки, Лебединського та Водяного.

Донецький напрямок. На цій ділянці ворожі обстріли майже не вщухають на підступах до Авдіївки. Зокрема, вчора найманці неодноразово здійснювали щільні обстріли з мінометів та менш потужного озброєння у південному передмісті цього населеного пункту та північно-східніше, біля Кам'янки. Близько 18.00 бойовики били по наших укріпленнях на тій ділянці з танків. Один з ворожих снарядів вкотре влучив у частину міста, де мешкають цивільні. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Нагадаємо, ще раніше окупанти обстріляли та вивели з ладу насосну станцію Південно-донбаського водоводу, а також поцілили з гранатомету в житловий будинок у Зайцевому.

На цьому ж напрямку порушення НЗФ режиму невикористання зброї вчора зафіксовані в районі Пісків та Верхньоторецького, де ворог бив з мінометів різних калібрів та піхотного озброєння, а також поблизу Зайцевого. Там бандити систематично відкривали вогонь з гранатометів різних модифікацій та озброєння БМП.

Луганський напрямок. На цій частині фронту під інтенсивним мінометним вогнем противника вчора знову опинились наші позиції, розташовані в районі Кримського, Новотошківського та Катеринівки, де загарбники неодноразово обстрілювали військовослужбовців ЗС України зі 120-мм мінометів. Окрім того, біля Новотошківського бандформування вели вогонь з гаубиць калібру 152 мм. З артилерійських систем меншого калібру, а саме 82-мм мінометів, озброєні злочинці били поблизу Троїцького та Попасної. Там же, а також в районі Новозванівки та Новоолександрівки, бандити вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

В результаті ворожих обстрілів минулої доби загинули двоє військовослужбовців ЗС України. Окрім того, четверо наших воїнів зазнали поранень та бойових травмувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-