Бойовики обстрілюють сили АТО в районі Бахмутської траси - штаб

Бойовики обстрілюють сили АТО в районі Бахмутської траси - штаб

Укрінформ
З початку доби бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО, найнапруженіша ситуація на Луганщині.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Російсько-терористичні бандформування не припиняють порушувати домовленості про незастосування зброї вздовж усієї лінії фронту. З початку доби бойовики 28 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, час від часу застосовуючи й важке артилерійське озброєння, заборонене Мінськими угодами", - йдеться у вечірньому зведенні.

Як зазначається, найнапруженіша ситуація нині на Луганському напрямку, де під вогнем бойовиків знову опинилися позиції ЗСУ в районі Бахмутської траси. Зокрема, поблизу Кримського та Новотошківського окупанти неодноразово обстрілювали військовослужбовців ЗСУ зі 120-мм мінометів, ствольної артилерії калібру 152 мм та гранатометів. З великокаліберних кулеметів та гранатометів бойовики також вели вогонь у районі Троїцького, Новоолександрівки та Попасної.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування на світанку з систем ствольної артилерії калібру 122 мм били по укріпленнях силовиків у районі Павлополя, а біля Гнутового використовувалися міномети калібру 120 мм. Окрім того, бандформування обстрілювали позиції українських захисників у районі Талаківки та Водяного зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП, зазначають у штабі.

За даними військових, на Донецькому напрямку НЗФ на початку доби здійснили декілька обстрілів позицій у південному та східному передмістях Авдіївки з 82-мм мінометів та піхотного озброєння. Вранці бойовики випустили більше десятка мін зі 120-мм мінометів по опорних пунктах українських бійців неподалік Верхньоторецького.

При цьому окупанти завдають руйнувань інфраструктурі регіону. Зокрема, близько 7 години НЗФ обстріляли з гранатометів та вивели з ладу насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водоводу. Пізніше, близько 11 години, обстрілюючи позиції сил АТО в районі Зайцевого, окупанти вкотре поцілили з гранатомета у житловий будинок, проте ніхто з цивільних не постраждав.

Втрат серед воїнів сил АТО сьогодні не було, наголошують у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-