У харківському Держгеокадастрі - обшуки через земельні оборудки

У харківському Держгеокадастрі - обшуки через земельні оборудки

Укрінформ
Генеральна прокуратура спільно з СБУ проводить обшуки у приміщеннях Головного управління Держгеокадастру в Харківській області за ухвалами суду.

Про це інформує прес-служба відомства.

«Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ спільно з Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ за ухвалами суду проводяться обшуки у приміщеннях Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, його територіального підрозділу, однієї із райдержадміністрацій цієї області, а також за місцем проживання службових осіб цих держустанов та інших осіб, причетних до вчинення протиправних дій, пов'язаних зі зміною землекористувачів в незаконний спосіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за обставинами кримінального правопорушення земельні ділянки загальною площею близько 5 тис. га, що перебували у постійному користуванні навчального закладу державної форми власності - Липковатівського аграрного коледжу, в порушення вимог ст. 149 Земельного кодексу України, виключенні із земель освіти і безпідставно включені до земель запасу, а в подальшому передані іншим особам у власність та користування.

«Рішенням Харківського окружного адміністративного суду відповідні дії уповноважених осіб органів місцевої влади та контролю Харківської області визнані протиправними», - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-