У разі затримки з ремонтом Донеччині вистачить води на 3-4 доби

У разі затримки з ремонтом Донеччині вистачить води на 3-4 доби

Укрінформ
У випадку затримки з ремонтом насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водогону резервів води для жителів Донеччини вистачить на 3-4 доби.

Про це заявила у коментарі Радіо "Донбас.Реалії" керівник прес-служби управління ДСНС України в Донецькій області Вероніка Бахал, повідомляє Радіо Свобода.

Вона зазначила, що такий термін встановлено з урахуванням погодинної подачі води.

«За умови погодинної подачі води населенню, прогнозується забезпечення населення водою протягом 3-4 діб. Це за умови, якщо вода подаватиметься погодинно. Погодинно – це двічі на день по кілька годин", – заявила Бахал.

У свою чергу виконувач обов’язків гендиректора підприємства "Вода Донбасу" Олександр Євдокимов заявив, що для відновлення роботи насосної станції Південно-Донбаського водогону в Донецькій області необхідно 2-3 дні, за умови припинення вогню. Він зазначив, що вже подав заявку в Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і моніторингову місію ОБСЄ для припинення бойових дій в районі станції.

Голова військово-цивільної адміністрації Донеччини Павло Жебрівський повідомив про припинення обстрілів станом на 12:30. Водночас, за його словами, люди категорично відмовляються повертатися на свої робочі місця на станції через страх нового обстрілу.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомило про те, що через обстріл насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водогону зупинена.

У відомстві зазначають: якщо обстріли триватимуть, без води можуть залишитися Покровський, Волноваський, Добропільський райони і місто Маріуполь Донецької області.

Насосна станція знаходиться в районі села Василівка - на непідконтрольній Україні території Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-