Мукачівська справа: сьогодні суд розгляне відеодокази обвинувачення

Мукачівська справа: сьогодні суд розгляне відеодокази обвинувачення

Укрінформ
У четвер, 8 червня, в Мукачівському міськрайонному суді розпочалося завершальне засідання в резонансній справі про збройний конфлікт у липні 2015-го між бійцями Правого сектору та людьми із оточення місцевого депутата Ланя й правоохоронцями.

Сьогодні суд оцінюватиме  відеозаписи з місця конфлікту, після мають відбутися дебати між захистом та обвинуваченням.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив адвокат підсудних Роман Бухтояров.

«Сьогодні в Мукачівському міськрайонному суді пройде одне із завершальних судових засідань у «мукачівській справі» - за планом, суд дивитиметься відеозапис із місця конфлікту в Мукачеві 11 липян 2015-го року. Це відео не нове, його всі бачили, наразі немає якихось інших записів, віднайдених слідчими під час досудового розслідування. Прокуратура аргументує цим записом свої обвинувачення стосовно підсудних добровольців. Ну а суд має дати правову оцінку цьому запису», - сказав Бухтояров.

Завтра, 9 червня, суд повинен перейти до кульмінації всього процессу – судових дебатів. "Після цього  лишається тільки останнє слово підсудних та винесення вироку", - додав Бухтояров.

Як повідомлялося, 11 липня 2015 року в Мукачеві стався збройний конфлікт між бійцями місцевого осередку Правого сектору, людьми із оточення депутата Михайла Ланя та правоохоронцями. Внаслідок вуличної стрілянини у місті були поранені та загиблі. Підсудними у цій справі виявилися 4-ро бійців ПС, усі інші учасники конфлікту у справі проходили як свідки та потерпілі. Бійцям ПС прокуратура інкримінувала тероризм та просила довічного ув’язнення. В ході останніх судових розглядів ці обвинувачення зняли. Тиждень тому Мукачівський міськрайонний суд звільнив 4-х бійців ПС з-під варти, обравши їм м’якший запобіжний захід - поруки народного дипутата Головка та мера міста Сколе Москаля. До цього часу понад рік хлопців утримували у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-