Мукачівський суд відпустив на поруки бійців Правого сектору

Мукачівський суд відпустив на поруки бійців Правого сектору

Фото
Укрінформ
Чотирьох затриманих бійців Правого сектору, яких судять у "мукачівській справі", під час сьогоднішнього судового  засідання відпустили на поруки. Відтак, їх більше не утримуватимуть в СІЗО.

Про це повідомляє активістка Алла Хаятова із судового засідання. 

«Хлопців звільнили в залі суду! Зміна запобіжного на поруки – нардеп Головко та мер міста Сколе Москаль», – повідомила вона.

Чотирьом бійцям Правого сектору, які досі перебували в СІЗО, змінили запобіжний захід із тримання під вартою на більш м’який – іх відпустили на поруки народного депутата Михайла Головка та міського голови Сколе Володимира Москаля.

Наразі засідання у "мукачівській справі" триває.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 11 липня 2015 року у місті Мукачево сталася збройна сутичка між бійцями Правого сектору та людьми із оточення нардепа Михайла Ланя, правоохоронцями. Приводом до конфлікту став розподіл контрабандних потоків через кордон. У результаті сутички були поранені та вбиті. ТСК визнала винними у цих подіями усі три сторони конфлікту, щоправда, наразі підсудними у ній є бійці ПС, троє з яких були поранені у ході стрілянини. Їх утримують у СІЗО майже два роки, обвинувачували у низці статей ККУ, серед яких бандитизм, незаконне зберігання зброї, перекриття шляхів, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, тероризм. Нагадаємо, на минулому засіданні прокурор вручив правосекторівцям змінене обвинувачення, в якому вже немає ст. 258 Кримінального Кодексу України («терористичний акт»).

Сьогодні  ж у Києві проходить акція на підтримку бійців ПС, яких судять у мукачівській справі. Вона розпочалася, як і суд, о 10 годині біля Генпрокуратури.  Активісти  вимагають  порушити кримінальну справу проти Михайла Ланя за участь у «мукачівській стрілянині».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-