Ботулізм з’явився у ще трьох областях

Ботулізм з’явився у ще трьох областях

Укрінформ
У Полтавській, Сумській та Запорізькій областях зареєстровано випадки ботулізму, ймовірно пов'язаних із вживанням рибної продукції.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

"Упродовж останнього тижня в країні продовжують реєструватися випадки захворювання на ботулізм серед населення країни, пов’язані з вживанням рибної продукції", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у с. Микільське Полтавської області на ботулізм захворіла жінка. Випадок пов'язують із вживанням продукції виробництва ФОП Сидоренко І.З., що здійснює свою діяльність у Черкасах. Під час санітарно-епідеміологічного розслідування фахівці служби встановили, що на підприємстві відсутні будь-які відомості щодо виробництва в’яленої риби. Відповідно до письмового пояснення підприємця, документи на продукцію, які було представлено в торгівельній мережі Полтавщини (якісне посвідчення та декларація виробника), ним не видавались, підпис та печатка підроблені. Під час обстеження підприємства виявлено низку грубих порушень (відсутність експлуатаційного дозволу, незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, недотримання поточності технологічних процесів, відсутність відомчого лабораторного контролю тощо). Матеріали передано до прокуратури Черкаської області.

Ще один випадок захворювання на ботулізм стався в смт Недригайлів Сумської області. Встановлено, що захворювання ймовірно пов’язано із вживанням риби в’яленої домашнього виготовлення, яку було придбано в Київській області.

Захворювання на ботулізм у мешканки м. Дніпрорудне Василівського району Запорізької області також, імовірно, пов’язане із вживанням копченої риби невідомого походження, придбаної, за словами родичів постраждалої, у КП «Дніпрорудненський міський ринок».

Спеціалістами Держпродспоживслужби Запорізької області розпочато розслідування щодо цього випадку. Директору ринку надіслано пропозицію з вимогою до закінчення епідеміологічного розслідування тимчасово призупинити реалізацію риби холодного копчення суб’єктам господарювання, які здійснюють продаж риби, організувати проведення ветеринарно-санітарного обстеження місць продажу рибної продукції.

Як повідомляв Укрінформ, раніше було зареєстровано чотири випадки захворювання на ботулізм, один з яких летальний, у мешканців Києва, які вживали у їжу в'ялену рибу промислового виробництва, придбану в торгівельній мережі міста. Крім того, випадок ботулізму зафіксовано на Херсонщині. Розслідування з цього приводу проводить прокуратура Кіровоградської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-