Суд Чорноморська взявся за повторний розгляд

Суд Чорноморська взявся за повторний розгляд "справи 2 травня"

Укрінформ
Колегія суддів Іллічівського міського суду Одеської області розпочала повторне слухання резонансної кримінальної "справи 2 травня" (в частині подій на Грецькій площі), яку до травня цього року розглядав Малиновський райсуд Одеси.

Обвинувальний акт та інші матеріали кримінального провадження щодо 26 підсудних, обвинувачених у масових заворушеннях і незаконному поводженню зі зброєю, належить дослідити, заслухати свідків і винести вироки колегії суддів під головуванням Олега Семенова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд заслухав сьогодні клопотання учасників процесу і деякі з них колегія задовольнила. Зокрема, задоволено клопотання адвоката Артема Грушанського про відвід прокурора Володимира Дудкевича, який 8 лютого необгрунтовано виніс постанову про підтримання звинувачення новою групою представників облпрокуратури. Також колегія вирішила випустити п'ятьох підсудних із занадто тісного пластикового відсіку - підсудних посадили на одну лаву, оточену представниками спецпідрозділу судової поліції", - зазначила представник суду Аджела Саріновська.

Наступне засідання судової колегії, на якому сторону обвинувачення представлятиме прокурор відділу облпрокуратури Оксана Моско, призначено на 1 червня.

Суд вирішив проводити наступні засідання у двох залах: в одному перебуватимуть судді, учасники процесу і представники ЗМІ, а в сусідньому залі - громадяни, що бажають відстежувати перебіг процесу з допомогою телетрансляції.

Як повідомлялося, 26 травня члени судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Одеської області під головуванням судді Наталії Грідіної розглянули подання голови Київського  райсуду Одеси Сергія Чванкіна стосовно неможливості сформувати колегію суддів для розгляду "справи 2 травня". Колегія ухвалила постанову задовольнити клопотання і передала кримінальне провадження на розгляд Іллічівського міського суду Одеської області, починаючи зі стадії підготовчого провадження.

Суду належить розглянути обставини скоєння злочинів великою групою осіб під час масових заворушень 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі). Першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані, у сутичках та вогні загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення.

Обвинувачення інкримінує 26 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакауов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-