Окупанти накрили потужним мінометним вогнем сили АТО на Світлодарській дузі

Окупанти накрили потужним мінометним вогнем сили АТО на Світлодарській дузі

Укрінформ
З початку доби на Донбасі зафіксовано 16 ворожих обстрілів. Зокрема, чотири рази бойовики використовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано найбільше порушень противником режиму незастосування зброї. Розпочалась доба ворожим обстрілом опорних пунктів сил АТО в районі н.п. Новотроїцьке, під час якого бандформування застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети та озброєння БМП. Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів по наших укріпленнях неподалік Березового та Чермалика. Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів сьогодні також потрапили позиції поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Богданівки", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку, за даними штабу, найбільш кричущим фактом порушення умов незастосування зброї з боку бойовиків сьогодні став обстріл позицій сил АТО, які розташовані біля селища Новолуганське, що на Світлодарській дузі: "Там окупанти випустили по одному з наших опорних пунктів понад два десятки 120-мм мін. Від цього обстрілу постраждала й інфраструктура місцевого сільхозпідприємства. Зокрема, було пошкоджено дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа. На щастя, ніхто з працівників господарства не постраждав".

Окрім того, впродовж сьогоднішнього дня бойовики не припиняють збройні провокації у південному та східному передмістях Авдіївки. "Били там з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. А з околиць тимчасово окупованої Горлівки проросійські озброєні банди вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону у районі селища Зайцеве, з озброєння БМП та ручних протитанкових гранатометів", - повідомили у прес-центрі АТО.

На "луганському" фронті ситуація відносно стабілізувалась. Бойовики вчинили лише одну збройну провокацію. Сталось це поблизу Кримського. Обстріл бандити здійснювали з мінометів калібру 82 мм.

"Оперативна обстановка у районі проведення АТО сьогодні суттєвих змін не зазнала - залишається напруженою, втім цілком контрольованою ЗС України… З початку доби внаслідок бойових дій підрозділи сил АТО зазнали втрат. На жаль, один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень", - додали у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-