Інтернет-шахрай продав понад 40 неіснуючих ноутбуків

Інтернет-шахрай продав понад 40 неіснуючих ноутбуків

Фото
Укрінформ
Кіберполіцейські Миколаївщини виявили та зафіксували протиправну діяльність інтернет-шахрая, який ошукав більше 40 мешканців різних регіонів України.

Про це повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції у Миколаївській області.

«Працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області було встановлено особу, яка, розміщуючи "фейкові" оголошення щодо продажу ноутбуків ошукала більше сорока користувачів Інтернет мережі», - йдеться у повідомленні.

Як виявилось, до скоєння злочинів причетний раніше судимий мешканець Миколаєва. Він зареєстрував на себе товариство з обмеженою відповідальністю, розмістив у мережі Інтернет на ресурсі «olx.ua» оголошення про продаж ноутбуків, яких у нього не було.

Умовою постачання товару була 100% передплата. З усіма покупцями, з метою викликати у клієнта довіру, зловмисник укладав договір купівлі-продажу, завіряючи його підписом та печаткою юридичної особи та вів безготівковий розрахунок на рахунок юридичної особи, директором якої був.

Співробітниками відділу протидії кіберзлочинам спільно зі слідчим відділом Центрального ВП ГУ НП у Миколаївській області  проведено обшук за місцем мешкання шахрая. Вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та сім-картки мобільних операторів.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Інтернет-шахраю загрожує кримінальна відповідальність та обов’язок відшкодувати завдані злочинними діями збитки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-