"Земельні війни": на Вінниччині АТОшники запалили шини під сільрадою

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у с. Козятин Козятинського району в понеділок, 29 травня, група підтримки родини бійця Нацгвардії, який втратив сина в АТО, побила вікна у місцевій сільраді та підпалила шини. Причина таких дій - земельний конфлікт із органом місцевого самоврядування.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Нещодавно наша родина взялась переоформляти спадщину. Неподалік сільради будинок та земельна ділянка. Цю землю видали ще в 1947 році. Але коли дійшла справа до оформлення права власності, голова сільради повідомила, що це не наша земля, а земля сільської громади і тут буде дитячий садок. Зараз сільський голова відмовляється з нами спілкуватись», - цитують журналісти дружину військового Нацгвардії Аліну Ковальчук.

Згідно із повідомленням, кілька десятків учасників АТО, які прийшли до місцевої влади, щоб підтримати свого побратима та родину загиблого бійця, в приміщення не впустили. Тоді вони вибили вікна. Після цього вийшла секретар і повідомила, що сільського голови немає, мовляв вона у відпустці з 15 травня, але документів, які підтверджують її слова, надати не змогла.

Тоді жителі села поїхали  додому до сільського голови, але жінка до них не вийшла і викликала поліцію. Вже після цього учасники АТО повернулись до сільради і запалили шини перед входом у приміщення.

Як повідомила Укрінформу заступник начальника відділу комунікації поліції Вінницької області Ірина Добровольська, на місці події вже працюють правоохоронці Козятинського відділення поліції у кількості 15 осіб. Вони розпочали розслідування інциденту, документують правопорушення і збирають докази. Попередньо в діях його учасників вбачаються ознаки правопорушення, яке кваліфікується як хуліганство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-