АТО: бойовики з Ясинуватої накрили Новобахмутівку вогнем 152-мм гармат

АТО: бойовики з Ясинуватої накрили Новобахмутівку вогнем 152-мм гармат

Карта
Укрінформ
По всьому фронту обстановка залишається достатньо напруженою.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Відразу після опівночі сили окупанта відкрили вогонь з 152-мм гармат по оборонцях Новобахмутівки, що північніше Авдіївки. Обстріл вівся з Ясинуватої, звідки протягом 40 хвилин прилітало у середньому по одному снаряду, випущеному противником. Бойову активність на початку доби проявляли сили ворога також у Зайцевому і на світлодарській дузі, застосовуючи важке озброєння. Після світанку на цих рубежах ворожі обстріли не припинилися, втім противник далі впродовж доби застосовував тут уже виключно легке озброєння. На лінії фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка» частота використання важкого озброєння бойовиками зменшилася у порівнянні з минулими днями. Вчора тут ворог епізодично випускав по декілька мінометних мін, але перевагу надавав легкому озброєнню, порушуючи режим тиші в основному у темну пору доби. Поблизу Донецького аеропорту окупант порушив режим тиші двічі, обстрілявши після заходу сонця наші позиції з гранатометів та стрілецької зброї у Пісках", - розповів він.

Речник МОУ уточнив, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку всі випадки порушення режиму тиші ворогом мали здебільшого епізодичний характер.

"Найбільш гаряче було у Троїцькому, що в районі Попасної, де надвечір бойовики застосовували міномети проти сил АТО. На інших українських позиціях у Попаснянському районі було абсолютно спокійно. Інтенсивні ворожі обстріли з гранатометів відбулися зранку у Новотошківському, що на бахмутській трасі. У Кримському противник активізувався уже надвечір, двічі випустивши по дві міни у бік наших позицій, і продовжив обстрілювати наші позиції з озброєння на БМП та гранатометів. У Станично-Луганському районі було спокійно", - зазначив він.

На Маріупольському напрямку один випадок застосування противником мінометів був зафіксований після опівночі поблизу Мар’їнки. Ворог випустив 5 мін. Після світанку у Красногорівці вогонь відкривав ворожий снайпер. Поблизу Докучаєвська єдиний випадок порушення режиму тиші з боку противника відбувся пізно ввечері у Новоселівці Другій. Тоді ворог застосував стрілецьку зброю.

"На півдні Маріупольського напрямку ворог продовжує застосовувати важке озброєння. Так, ще до світанку бойовики обстріляли з мінометів наші рубежі оборони у Чермалику, Павлополі та Гнутовому. Найбільш інтенсивними були обстріли саме у Павлополі, де НЗФ випустили близько 30 мін, а дещо пізніше відкрили вогонь з артилерії. Після 10-ї ранку на цій ділянці лінії зіткнення ворожі обстріли продовжилися, але переважно із застосуванням стрілецької зброї. На крайньому півдні напрямку – у Широкиному – противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї з 15-ї години і до заходу сонця, епізодично випускаючи по декілька мін у напрямку сил АТО. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння", - констатував Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-