Європейський інвестбанк може фінансувати

Європейський інвестбанк може фінансувати "сміттєві рішення" для Львова - Мінгареллі

Укрінформ
Після того, як представники Франції завершать оцінку ситуації із сміттям  у Львові, представики ЄС в Україні  зможуть обговорити з місцевою владою, як мобілізувати ресурси для вирішення цієї проблеми.

Про це заявив журналістам у Львові посол ЄС, голова Представництва ЄС в Україні Х"юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейський Союз готовий надати допомогу Львову у розв'язанні сміттєвої проблеми. Про це я вже говорив під час зустрічей із міською та обласною владою. Питання фінансування проектів у цьому напрямку вивчає також Європейський інвестиційний банк», - зазначив Мінгареллі.

За його словами, Львів – не єдине місто, де існує проблема з управлінням побутовими відходами. Є багато аналогічних прикладів у країнах ЄС. Одна із країн-членів Євросоюзу – Франція зараз розроблє проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та здійснює експертну оцінку ділянки під спорудження заводу із глибинної переробки ТПВ. Після того, як фахівці завершать оцінку, з місцевою владою буде обговорено питання мобілізації ресурсів для вирішення сміттєвої проблеми.

У Львові Хюг Мінгареллі взяв участь у відкритті офісу Львівського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Тут будуть надавати підтримку громадам на шляху до об’єднання і здійснювати супровід тих громад, які вже об’єдналися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-