Українські війська зайняли нові позиції на Світлодарській дузі - штаб

Українські війська зайняли нові позиції на Світлодарській дузі - штаб

Укрінформ
Речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник підтвердив, що українські військові зайняли нові позиції на Світлодарській дузі.

Про це він поінформував на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до Мінських домовленностей Збройні сили України та інші військові формування, які залучені до АТО, суворо дотримуються режиму припинення вогню і виконання мирного плану Президента. Разом з тим, як неодноразово було сказано, ми залишаємо за собою право відповідати на ворожі обстріли з боку російських окупаційних військ, йдеться про безпосередні атаки на наші опорні пункти, про обстріл з важкого озброєння у разі, коли ми можемо індетифікувати вогневу точку противника і ми знатимемо, що вона перебуватиме поза межами населеного пункту і ми зможемо вести туди вогонь. Разом з тим ситуація на лінії розмежування може бути доволі динамічною. Якщо підрозділи вступають в бій з противником, можлива контратака, внаслідок якої певні території можуть переходити із "рук в руки", і це абсолютно зрозуміла річ для людей, які знаються на цій справі. Хочу зазначити, що мова йде про Світлодарську дугу", - сказав Мотузяник.

Як він наголосив, згідно з Мінськими домовленностями, це - територія, яка повинна бути під контролем української сторони, як власне і місто Дебальцеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-