Міжнародний пункт пропуску

Міжнародний пункт пропуску "Ягодин" - найпотужніший на західному кордоні

Укрінформ
Під час робочої поїздки на Волинь Президент України Петро Порошенко побував на території Міжнародного пункту пропуску (МПП) "Ягодин" на українсько-польському кордоні.

Цей МПП є найпотужнішим на західному кордоні України, після реконструкції тут функціонують 26 смуг руху, повідомляє відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

"Президент оглянув територію міжнародного автомобільного пункту пропуску, ознайомився з інформацією щодо пропускної здатності об’єкта, а також поцікавився умовами роботи волинських митників та прикордонників", - сказано в інформації.

МПП "Ягодин" (з польської сторони – "Дорохуськ") є найпотужнішим пунктом пропуску на західному кордоні України, що розташований на трасі міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин, яка є найкоротшим шляхом із Києва до Варшави, Берліна і Парижа та лежить на двох головних маршрутах: міжнародний транспортний коридор Гданськ-Одеса та міжнародний транспортний коридор Європа-Кавказ – Азія, що є відгалуженням міжнародного транспортного коридору Європа – Азія.

Згідно зі статистичними даними, за добу МПП відвідує 8,5 тис. громадян.

"Державна митна служба України у 2011 році завершила реконструкцію пункту пропуску "Ягодин", що здійснювалася в рамках виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 14.04.2010  № 357. У результаті проведеної реконструкції, вартість якої склала 80,2 млн грн, у пункті пропуску "Ягодин" функціонують 26 смуг руху із забезпеченням їх повного розмежування на "зелений" і "червоний коридори" та використанням модуля "фільтр пункту пропуску". Пункт пропуску обладнано сучасними інспекційно-оглядовими рентгеноскопічним і ваговим комплексами, а також системою відеоспостереження", – розповів начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Удосконалення інфраструктури пункту пропуску "Ягодин" у поєднанні із вжитими заходами зі спрощення контрольних процедур дало можливість удвічі збільшити його пропускну спроможність, а також забезпечити відповідність умов перетину кордону найвищим європейським і світовим стандартам. Нині загальна добова пропускна спроможність пункту пропуску "Ягодин" на кожному напрямку складає: легкових автомобілів – 3000 од., автобусів – 75 од., пасажирів – 8500 чол., вантажних автомобілів – 800 од.

Проте, як зауважив сьогодні у МПП "Ягодин" голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, впровадження безвізового режиму призведе до суттєвого зростання транспортного навантаження на інфраструктуру Волині та збільшення пасажиропотоку через територію області, сприятиме розвитку багатьох сервісів, дасть поступальний імпульс малому і середньому бізнесу. Воно має особливе політичне забарвлення і є безальтернативним каталізатором для розвитку політичної культури, зокрема, для волинянин, які завдяки "безвізу" отримають вільний доступ до участі в діяльності територіальних громад щодо грантових проектів ЄС та реалізації транскордонних проектів.

У 2017 році передбачається освоїти 24,25 млн грн, аби здійснити роботи з облаштування відеоконтролю в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Ягодин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-