Доба в АТО: під Авдіївкою бойовики застосували

Доба в АТО: під Авдіївкою бойовики застосували "Гради" та міномети

Укрінформ
За минулу добу бойовики 53 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи ЗС України вздовж усієї лінії розмежування, подекуди застосовуючи й важке артилерійське озброєння. Минулої доби противник 53 рази відкривав вогонь по українських воїнах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на Приморському напрямку незаконні збройні формування 29 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України. Зокрема, вчора ввечері противник двічі обстріляв наші позиці в районі Широкиного зі 120-мм мінометів, випустивши два десятки смертоносних снарядів. З настанням сутінок ворожі обстріли невисокої інтенсивності із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї зафіксовані поблизу Талаківки, Гнутового, Новотроїцького та Водяного. З західних околиць тимчасово окупованого Донецька бандформування відкривали вогонь з 82-мм мінометів по наших оборонних укріпленнях на підступах до Мар'їнки та Красногорівки.

На Донецькому напрямку зафіксовано 13 фактів порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Майже половина з них із використанням важкого артилерійського озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Зокрема, вчора під вечір бойовики обстріляли наші опорні пункти у південному передмісті Авдіївки з РСЗВ "Град" та 120-мм мінометів. Під час цього обстрілу декілька реактивних снарядів бойовики випустили по житловому сектору Авдіївки, внаслідок чого один місцевий мешканець був поранений, 4 приватні будинки - зруйновані вщент, ще більше десятка житлових споруд - пошкоджені. Пізніше на цій ділянці противник двічі вдарив з потужних систем ствольної артилерії калібру 152 мм. А за декілька хвили до опівночі бандити зі 120-мм мінометів обстріляли наші укріплення біля Пісків.

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 11 фактів використання бойовиками зброї. Після 18.00 години і до опівночі НЗФ відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Новоолександрівки та Новозванівки з великокаліберних кулеметів. З гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстрілювали українських захисників біля Кримського та Валуйського.

У штабі повідомили, що в результаті бойових дій минулої доби 1 військовослужбовець ЗС України був поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-