АТО: російські окупаційні війська шість годин обстрілювали Авдіївку

АТО: російські окупаційні війська шість годин обстрілювали Авдіївку

Карта
Укрінформ
Минулої доби російські окупаційні війська здійснили шестигодинний обстріл прифронтової Авдіївки із застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Тут ситуація не змінилася: ведуться активні бойові дії із масштабним застосуванням важкого озброєння з боку противника. Вчора по наших позиціях було випущено близько 170 мін. Понад половина з них припадає на Авдіївку, де ворожі обстріли вчора тривали понад 6 годин. Також дуже неспокійно вчора було у Верхньоторецькому, а також в Донецькому аеропорту. На Світлодарській дузі бойові дії не велися. Близько три чверті ворожих обстрілів припадає на темну пору доби. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 24 рази, зокрема 10 разів застосовували міномети", - сказав Лисенко.

На Маріупольському напрямку окупанти вчора здійснили 17 обстрілів по українських позиціях, поінформував речник Міноборони.

"Біля Новотроїцького Волноваського району сталося 2 ворожих обстріли, зокрема 1 мінометний. На півдні області, як і раніше, окупанти порушують режим тиші і вдень, і вночі. Вчора ворог двічі застосовував міномети (це сталося у Гнутовому та Широкиному), а також танк (у Водяному). У Лебединському відбувся снайперський обстріл з боку противника. Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння", - підкреслив він.

Лисенко зазначив, що на Луганському напрямку дещо знизилася активність противника, проте обстріли з важкого озброєння противником велися у Кримському, Оріховому та Новоолександрівці.

"Вчора активність противника дещо знизилася. Як і раніше, ворог застосовує важке озброєння, проте вчора було випущено лише близько 15 мін в трьох різних місцях – у Кримському, Оріховому та Новоолександрівці. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів", - зазначив Лисенко. 

Фото: Наталія Шиман/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-