У День Європи Зубко відкрив у Житомирі регіональний офіс децентралізації

У День Європи Зубко відкрив у Житомирі регіональний офіс децентралізації

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко спільно з європейцями відкрив у Житомирі черговий центр розвитку місцевого самоврядування в рамках проекту "U-LEAD з Європою". 

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Це черговий регіональний хаб децентралізації, що об’єднуватиме різні проекти та сектори реформи, підсилить місцеве самоврядування та надаватиме практичну допомогу у впровадженні змін. Тут має бути хаб найрозумніших та найвідповідальніших людей", - сказав Зубко.

Він зазначив, що програма "U-LEAD з Європою" – наймасштабніший проект у рамках децентралізації в країні. 

«Рік тому між урядом України та Єврокомісією була підписана відповідна угода, що стало своєрідним безвізом у підтримці Євросоюзом нашої реформи. Восени 2016 року програма стартувала. Запрацював Центральний офіс реформ, і ми почали розбудовувати регіональну мережу. На сьогодні вже відкрито 10 таких регіональних центрів, до кінця червня плануємо відкрити усі 23 офіси», - зазначив Зубко.

Програму U-LEAD з Європою із загальним обсягом фінансування у 97 млн євро розраховано на чотири роки. Її основні напрямки – зміцнення кадрового потенціалу місцевого самоврядування та системна підтримка Центрів надання адміністративних послуг. "Офіс буде не тільки співпрацювати з громадськими організаціями, ОДА і обласною радою, а в першу чергу — з громадами. Громадами, які прагнуть взяти на себе повноваження, власними силами, досвідом і працею зробити краще життя для українських родин. Житомирська область сьогодні в трійці лідерів за кількістю громад, і я дуже хочу, щоб регіон став лідером за якістю життя в цих громадах, а саме – у сфері освіти, охорони здоров’я, безпеки, плануванні територій, адміністративних послугах, безпеці. Але найпотужніша інвестиція тут – інвестиція у молодь, яка може навчитись, взяти на себе відповідальність й змінити нашу Україну на європейську країну", - підкреслив Зубко.

У відкритті регіонального офісу децентралізації в Житомирі взяли також участь голова Групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер, керівник програм співробітництва Представництва Євросоюзу в Україні Беренд де Гроот, керівники програми U-LEAD з Європою Бастіан Файгель та Камеран Худур.

Крім того, Зубко, європейські партнери та дипломати, місцева влада відкрили в Житомирі пам’ятну дошку загиблому в авіакатастрофі Президентові Польщі Леху Качинському, а також узяли участь у круглому столі «Децентралізація. Локальні реформи у Житомирській області: досягнення та проблеми» та публічній панельній дискусії «Європейські цінності. Досвід добросусідства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-