Вінниця вдесяте відзначає День Європи

Вінниця вдесяте відзначає День Європи

Укрінформ
Вінниця в суботу вдесяте відзначає День Європи. В програмі – рок-опера, вистави, фестивалі, живі скульптури та фонтани, музей просто неба та нічні екскурсії популярними і потаємними куточками міста. Серед гостей свята - Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Ми вже десятий рік поспіль офіційно відзначаємо День Європи,  досить по-сімейному і масштабно водночас, і сьогодні відзначатимемо цей ювілей у Вінниці. Збережемо традиційні локації в центрі міста і улюблені вінничанами заходи. Є в програмі й новинки», - повідомив Моргунов.

За його словами, до участі у святкуванні міська влада запросила делегації міст-побратимів Вінниці, а також гостей з дипломатичних представництв європейських країн та міжнародних організацій, з якими співпрацює мерія. Серед гостей свята - колишній вінницький міський голова - Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

У програмі святкування передбачені заходи і розваги на всі смаки, з урахуванням уподобань людей різного віку.

Стартує День Європи у Вінниці традиційно на майдані Незалежності з урочистої церемонії відкриття святкових заходів.  Після цього на сцені біля міської ради розпочнеться концерт класичної музики. Для вінничан гратимуть вінницький та харківський симфонічні оркестри та виступатиме Державний ансамбль танцю м. Батумі (Грузія). Навколо розгорнеться дитяче бібліотечне містечко «Evrokids» з проектами «Жива книга» і «Сучасний креатив» та вуличний музей «Таємниці світових шедеврів».

Запропонують вінничанам і новинки: вуличний музей «Таємниці світових шедеврів» з копіями  всесвітньо відомих полотен та анотаціями до них, щоб вінничани могли долучитися до світового живопису і побачити культурні надбання різних країн Європи.

Також на майдані Незалежності вінничани зможуть побачити вежі Європи в мініатюрі,  сфотографуватись біля квіткової композиції «Вінниця – європейське місто», а відомий художник і фотограф Володимир Козюк організує проект «Малюємо разом».

На головній вулиці міста - Соборній - стартує фестиваль «Подорож Європою». Тут будуть представлені інсталяції відомих місць країн Європи та Вінниці та презентовано звичаї різних народів європейської спільноти. Цього року на центральній вулиці Вінниці пройде і фестиваль вуличної їжі.

Тут же пройдуть і концерти колективів з Польщі, Молдови, Румунії та України та Fashion-показ від провідних дизайнерів та модельних агенцій міста, презентація екологічної продукції «ЄвроЕко», майстер-класи від склодувів, фейс-арт, будуть живі скульптури  та живі фонтани.

На майдані Небесної сотні на вінничан чекатиме музична програма «Євробачення The BEST»: виступатимуть вихованці творчої майстерні «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв, гурти «Sunrise», «Акула-бенд» та вокалістка Ольга Акулова. Увечері на цій площі  глядачі зможуть побачити вибрані композиції з рок-опери «Ісус Христос – суперзірка».

На площі Європейській відбудеться вже традиційний Всеукраїнський фестиваль «Студвесна-2017» та щорічний фестиваль лицарського мистецтва «Орден сонця».

В Центральному парку міста працюватимуть одразу декілька локацій. На стадіоні парку з 11.00 стартує спортивний фестиваль «Сила міст-4». Під час нього відбудеться турнір з американського футболу та флаг-футболу, черлідинг, виставка досягнень міських ДЮСШ «Обери свій спорт!», всеукраїнські змагання з легкої атлетики та показові виступи з художньої гімнастики і акробатики.

На Фонтанній площі з 14-ї години триватиме проект «Фотографи проти поетів», який продовжиться фестивалем «Street Music Fest». Спеціальним гостем на ньому буде популярний у Польщі гурт «Kwartyrnik». Біля арки розміститься вставка туристичних підприємств Вінниці.

Багатими будуть і вечірня та нічна програми вінницького Дня Європи. Так, на сцені біля Літнього театру відбудеться театральна вистава під відкритим «Здрастуйте, я ваша тітонька!». А фіналом святкування ювілейного Дня Європи стане  проект «Ніч Європи у Вінниці». З 21.00 на майдані Незалежності виступатимуть кавер-бенд «Freedom-Jazz» та Театр тіней «Fireflies». А також відбудуться нічні екскурсійні маршрути музеями міста, працюватиме караоке-трамвай, а в кінотеатрі «Родина» можна буде подивитись кіно.

Центр міста на День Європи перетворять на пішохідну зону  - на час підготовки та проведення заходів буде перекрито рух транспорту по вул. Соборній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-