Голова Запорізької ОДА звільняється з СБУ

Голова Запорізької ОДА звільняється з СБУ

Укрінформ
Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль, що є єдиним в Україні головою ОДА, який обіймає дану посаду як відряджений співробітник СБУ, звільняється із  Служби безпеки України в запас.

Після звільнення він має намір оприлюднити свою електронну декларацію, відсутність якої у вільному доступі останнім часом стала причиною звернень ряду народних депутатів в ГПУ і НАБУ і публічних звинувачень керівника Запорізького регіону в корупції і дотриманні подвійних стандартів. Про це сам Бриль повідомив у Facebook.

"Днями я написав рапорт про звільнення в запас з рядів СБУ. Прийняте мною рішення погоджували голова Служби безпеки України Василь Грицак і Президент України Петро Порошенко. Цим я хочу уникнути навіть натяків на подвійні стандарти і "особливий статус" хоч би для кого з держслужбовців. Це рішення стане законною підставою для оприлюднення моєї електронної декларації як держслужбовця. Найближчим часом я надішлю лист в НАЗК з проханням додати у відкритий доступ мою декларацію у встановленому законом порядку", - повідомив Бриль.

Водночас голова Запорізької ОДА зазначив, що його рішення - відповідь всім популістам, які вважали, що офіцер може себе дозволити щось приховувати  за погонами.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж більше року голову Запорізької ОДА неодноразово публічно звинувачували в порушенні законодавства, яким передбачена обов'язкове надання держслужбовцями електронної декларації. Ряд народних депутатів України з цього приводу зверталася в ГПУ і НАБУ. Костянтин Бриль подібні звинувачення і звернення називав "політичним популізмом" і наполягав на тому, що декларацію у встановленому законом порядку  подав, а у вільному доступі її немає виключно з тієї причині, що він є не лише головою ОДА, але і високопоставленим чинним  співробітником СБУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-