Садовий вирішив поставити GPS-крапку у «сміттєвих міфах»

Садовий вирішив поставити GPS-крапку у «сміттєвих міфах»

Укрінформ
Щоб розвіяти міфи про викиди львівського сміття по всій Україні, сміттєвози в обласному центрі обладнають GPS-навігаторами.

Таке розпорядження 18 травня на сесії міськради дав міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій терпець починає вриватися. У максимально стислі терміни кожна машина, що вивозить львівські відходи, має бути обладнана системою GPS. Я хочу зрозуміти: ті машини, що щось там несанкціоновано висипають, це є львівське сміття, чи з тих районів, що мають ті ж проблеми, що і Львів? До понеділка, щоб ми проаналізували ситуацію, які потрібні кошти. Це є крапка», - зазначив мер.

За його розпорядженням місто також має закупити декілька вагових пристроїв для зважування ТПВ, що забираються із контейнерних майданчиків обласного центру.

Кошти на обладнання виділить виконавчий комітет міської ради.

Водночас львівські депутати вимагають від міського голови зважувати сміття, яке вивозиться на утилізацію.

Такий запит прозвучав 18 травня на сесії міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підприємства, що вивозять сміття, не виконують зобов’язань щодо забезпечення зон обслуговування контейнерами для роздільного збору ТПВ та зовсім припинили вивезення. А це не дозволяє зменшити обсяги відходів, які вивозять на захоронення, та отримати додаткові кошти, які можна було б використовувати на розвиток роздільного збору сміття. Крім того, відсутність обладнання для зважування ТПВ дає несумлінним перевізникам можливість зловживати використанням громадських коштів», – зазначив депутат Мирослав Данилків.

Міського голову просять зобов’язати підприємства, що здійснюють збирання і вивезення ТПВ, організувати обов’язкове зважування сміття, яке вивозять на захоронення, надати інформацію щодо того, з якими підприємствами підписано договори на збирання та переробку сміття, інформацію щодо кількості коштів, сплачених КП з 1 червня 2016 року та звіт про використання цих коштів.

Як повідомлялось, міський голова Львова стверджує, що в обласному центрі щоденно накопичується 600 тонн сміття. В той же час активісти переконують, що ця цифра завищена принаймні у три рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-