Справа 2 травня: в Одесі ведуть спецрозслідування проти фігуранта

Справа 2 травня: в Одесі ведуть спецрозслідування проти фігуранта

Укрінформ
Слідчі Управління СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури ведуть спеціальне (заочне) досудове розслідування кримінальних діянь одного з фігурантів "справи 2 травня", якого підозрюють у вчиненні терактів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури 

"Суд надав дозвіл, згідно з яким триває спеціальне (заочне) досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області, щодо колишнього військовослужбовця, причетного до трагічних подій 2 травня 2014 року. Підозрюваний у змові з іншими особами займався підбурюванням та наполягав на необхідності штурму і зведення штабу та барикад у середині адмінбудинку профспілок, силових протистоянь з проукраїнськими активістам, які у цей час прямували на Куликове поле", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, фігуранта "справи 2 травня", що перебуває у розшуку, підозрюють у діяльності, спрямованій на дестабілізацію ситуації в регіоні і вчиненні терористичних актів. У змові з іншими особами чоловік займався спостереженням та фіксацією інформації про приміщення осередків політичних партій, блокпостів, автозаправок з метою подальшого їх знищення. Також ці особи незаконно скуповували зброю та боєприпаси для скоєння злочинів.

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами масових заворушень із застосуванням зброї, які супроводжувалися насильством над особами і знищенням майна 2 травня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-