Учасник штурму Харківської ОДА отримав 5 років в'язниці

Учасник штурму Харківської ОДА отримав 5 років в'язниці

Укрінформ
Київський районний суд Харкова підтримав вимоги прокуратури і визнав винним одного з активних учасників штурму ОДА у квітні 2014 року за ч.1 ст. 294 КК України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна).

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб.

"Доведено, що 7-8 квітня 2014 року засуджений брав активну участь у масових заворушеннях на площі Свободи, де проходив мітинг проросійських активістів. Зокрема, він разом з іншими учасниками безладу, під час штурму ОДА кидав каміння та інші предмети у вікна та двері будівлі. Увірвавшись у приміщення, антимайданівці, включаючи засудженого, кидали шумові гранати, вибухові пакети та стріляли з травматичної зброї у бік правоохоронців, які виконували свої службові обов’язки. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, потерпілі отримали ушкодження різного ступеню тяжкості", - зазначив прокурор.

За його словами, 41-річного мешканця області засуджено до 5 років позбавлення волі.

"Крім того, судом задоволено цивільні позови щодо відшкодування завданих матеріальних збитків", - додав прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 6 та 7 квітня 2014 року перед будівлею Харківської ОДА сталися мітинги, які переросли в заворушення. Тоді проросійські активісти здійснили захват приміщення. Зранку 8 квітня спецпідрозділи міліції звільніли будівлю. На місці затримано 60 підозрюваних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-