АТО: найбільш напружена обстановка поблизу Пісків

АТО: найбільш напружена обстановка поблизу Пісків

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні проведення АТО на Донецькому напрямку найбільш напружена обстановка була поблизу населеного пункту Піски, де російські окупаційні війська проводили обстріли із застосуванням мінометів. 

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Бойові дії минулої доби велися на горлівському периметрі, поблизу Авдіївки та в районі Донецького аеропорту. Ворог здійснив одну збройну провокацію вночі, обстрілявши з легкого озброєння Кам’янку. Протягом дня було спокійно. Бойові дії відновились після 17 години та тривали з перервами до півночі. Найбільш напружена ситуація спостерігалась у селищі Піски. Там ворог провів мінометний обстріл середньої інтенсивності, а також відкривав вогонь з легкого озброєння та БМП. В районі Авдіївки бойовики двічі відкривали вогонь з мінометів, ще один раз – у Зайцевому. У Майорському, Новгородському та Верхньоторецькому окупанти застосовували озброєння на БМП. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння", - сказав Мотузяник. 

Він також зазначив, що  дещо покращилася ситуація на Маріупольському напрямку, де ворог застосовував лише стрілецьку зброю. 

"Маріупольський напрямок. Вчора тут ситуація покращилась, важкого озброєння бойовики не застосовували. На ділянці фронту Павлопіль – Широкине окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї, а в Красногорівці, Новотроїцькому та Новомихайлівці – з гранатометів. За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 12 збройних провокацій з боку ворога", - зазначив Мотузяник. 

За інформацією речника МОУ, російські окупаційні війська на Луганському напрямку вели обстріли лише в Попаснянському районі, проте ворог вдавався і до застосування важкого озброєння на цьому напрямку.  

"Луганський напрямок. Бойові дії велися лише у Попаснянському районі між 15 та 21 годиною. Два найпотужніших обстріли відбулися у Троїцькому та Новозванівці, що сталися одразу один за одним. Під час кожного з них окупанти застосовували важке озброєння, і при цьому було випущено від 20 до 40 боєприпасів. Згодом окупанти почали застосовувати міномети і на інших передових позиціях українських військ. Вогонь вівся з прифронтового села Калинове. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Загалом було випущено близько 65 мін та кілька артилерійських снарядів", - поінформував Мотузяник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-