На Вінниччині викрадачі п’ять днів катували 19-річного хлопця

На Вінниччині викрадачі п’ять днів катували 19-річного хлопця

Фото
Укрінформ
На Вінниччині поліція затримала  злочинну групу у складі підприємця та двох його підручних, які викрали 19-річного юнака і катували, вимагаючи виплатити 1000 доларів США «моральних збитків» за бійку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області.

«Працівники карного розшуку Вінницького відділу поліції затримали злочинну групу з трьох осіб, які підозрюються у вчиненні розбійного нападу на трьох осіб та викраденні людини з метою заволодіння майном і грішми. Жителя Вінниці вивезли  в багажнику за місто, де катували, вимагаючи заплатити 1000 доларів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інцидент із викраденням людини стався 10 травня:  близько першої години ночі троє невідомих біля кафе по вул. Салтикова-Щедріна у м. Вінниці побили та заштовхали в багажник автомобіля «ВМW Х5» хлопця, після чого зникли в невідомому напрямку.

За попередніми даними розслідування, біля вінницького кафе зловмисники побили трьох осіб, забрали їх телефони та одного з них, 19-річного бармена кафе, вивезли із зав’язаними очима в багажнику за місто, утримували в гаражі, прикувавши до труби наручниками, та вимагали заплатити їм 1000 доларів. У потерпілого відібрали телефон і годинник.

Поліцейські  встановили та затримали  зловмисників – 33-річного вінницького підприємця та двох осіб, які неофіційно працювали у нього,  а саме 26-річного мешканця Літинського району та 21-річного вихідця з Тиврівського району.

За словами потерпілого, зловмисники вимагали, аби хлопець взяв вину за бійку, яка сталась біля кафе, на себе та виплатив їм «моральні збитки» в сумі однієї тисячі доларів. Щоб залякати заручника вони запхали йому за пояс гранату, з якої витягли чеку. Вже потім хлопець дізнався, що це муляж.  Для більшої переконливості своїх намірів зловмисники стріляли біля  вуха потерпілого з пістолета.

Хлопця відпустили близько обіду наступного дня, пригрозивши розправою  з його дівчиною і його сім’єю у разі звернення до поліції. Він мав принести кошти і привести учасників конфлікту. Потерпілий перебував у  важкому психоемоційному стані, спочатку відмовлявся будь-що розповідати правоохоронцям.

Поліція переконала потерпілого дати свідчення та затримала усіх трьох нападників. У 33-річного підприємця вилучено автомобіль «ВМW Х5», на якому вони викрали хлопця. Під час проведення огляду в іномарці було виявлено макет гранати, якою погрожували потерпілому, сліди крові в багажнику та інші речові докази. Автомобіль поміщено на штрафмайданчик.

Наразі зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді про взяття їх під варту на період досудового розслідування.

Затриманим оголошено про підозру у  незаконному позбавленні волі та викраденні людини відповідно до ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України, що карається ув’язненням терміном до п’яти років та у вчиненні розбійного нападу за попередньою змовою  групою осіб відповідно до ч.2 ст.187 КК України, що карається десятьма роками ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-