ДСНС скликає комісію через можливу небезпеку вибухів на звалищі під Києвом

ДСНС скликає комісію через можливу небезпеку вибухів на звалищі під Києвом

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій на даний час не може кваліфікувати небезпеку вибухів метану на закритому Тарасівському звалищі під Києвом, оскільки не отримувала викликів щодо можливих пожеж.

Проте сьогодні з цього приводу буде скликана комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це Укрінформу повідомили у ДСНС.

"На даний момент ми не можемо кваліфікувати, адже наші співробітники не заходять на це звалище. Звалище не працює, жодних викликів про пожежі не надходило. Тож це питання до місцевої влади", - зазначили у ДСНС.

У прес-службі також повідомили, що сьогодні з цього приводу засідатиме комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Як повідомляють ЗМІ, на закритому торік Тарасівському звалищі зафіксували виділення великої кількості метану, що може вибухнути у будь-який час. Комунальні служби встановили на місці виходу метану трубу, однак не збирають його в резервуари. Газ виходить у повітря. 

Звалище розташоване у 5 км від Києва, біля нього проходить міжнародна газова магістраль, що постачає газ в Європу та 9 областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-