У Харкові суд відпустив із

У Харкові суд відпустив із "браслетом" вчительку, яка хотіла продати школярку

Укрінформ
Харківський районний суд змінив запобіжний захід - тримання під вартою для вчительки, яка звинувачується у продажу дитини, - на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю (браслета).

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Обвинувачена за рішенням суду перебувала під вартою з можливістю внесення застави. Вчора в суді вирішувалося питання про продовження запобіжного заходу. У прокуратури була принципова позиція: треба залишати під вартою. Обвинувачена не визнає вину, живе в одному населеному пункті з сім'єю потерпілих і свідками, тобто, має можливість впливати на потерпілих і свідків, залякувати або вмовляти. Але суд вирішив інакше і змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю (браслета)", - відзначила Дубовик.

За її словами, це рішення суду не оскаржується.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у листопаді 2016 р. вчительку школи-інтернату для обдарованих дітей у Люботині Харківської області затримано під час отримання за школярку 10 тис. дол. Вона шукала покупців для дитини кілька місяців і тоді ж потрапила в поле зору правоохоронців.

6 березня прокуратура Харківської області направила до Харківського райсуду обвинувальний акт відносно 53-річного педагога. Їй інкримінують торгівлю людьми або інше незаконне діяння щодо малолітньої (ч.3 ст.149 КК України) - з санкцією до 15 років в'язниці.

27 березня Харківський райсуд на підготовчому засіданні у справі вирішив, що слухання відбудеться в закритому режимі.

Заарештована своєї вини не визнає і заявляє, що її підставили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-