СЦКК: за день - чотири обстріли Широкиного з реактивних систем

СЦКК: за день - чотири обстріли Широкиного з реактивних систем "Партизан"

Укрінформ
Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДО продовжують і надалі всупереч Мінським домовленостям застосовувати заборонену зброю, а також обстрілювати позицій ЗСУ та ділянок місцевості поблизу населеного пункту Широкине.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Так, сьогодні, 10 травня, починаючи з 11.35 противником по населеному пункту Широкине протягом дня чотири рази було застосовано 122 міліметрову легку переносну реактивну систему "Партизан" із загальною кількістю 16 пострілів. На щастя, жертв серед мирного населення немає. Такі дії з боку НЗФ ОРДО в першу чергу мають на меті виправдати самообстріли своїх позицій, які мали місце 4 та 9 травня цього року у напрямку населеного пункту Безіменне, що видавалися за нібито обстріли з боку Збройних Сил України, з метою дискредитації Збройних сил України та загострення конфліктної ситуації у регіоні, у тому числі серед мирного населення. Крім того, інтенсивне застосування бойовиками в одному напрямку РСЗВ "Партизан" - це прямі провокаційні дії по відношенню до військовослужбовців Збройних Сил України з метою викликати вогонь у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Проте підрозділи ЗСУ на ці провокації не піддаються та відповідно до Мінських домовленостей дотримуються режиму припинення вогню, підкреслено в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-