День перемоги на Закарпатті: хвилина мовчання та покладання квітів

День перемоги на Закарпатті: хвилина мовчання та покладання квітів

Фото
Укрінформ
З нагоди 72-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, сьогодні, 9 травня, в обласному центрі Закарпаття відбувся ряд заходів, в яких взяло участь керівництво області, військові, духовенство та громадськість краю.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА

"З нагоди 72-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, сьогодні, 9 травня, в обласному центрі Закарпаття відбулося покладання вінків та квітів до підніжжя пам’ятника "Україна – визволителям", що на українсько-словацькому кордоні, до пам’ятника "Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни" та до "Вічного вогню" на Меморіальному комплексі "Пагорб Слави". Квіти лягли і до могил загиблих на сході держави учасників АТО, похованих на "Пагорбі Слави", - йдеться у повідомленні.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, голова обласної ради Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, ветерани війни та учасники АТО, керівники правоохоронних та контролюючих відомств, військкомату, дипломати, духовенство, громадськість краю вшанували хвилиною мовчання героїв Другої світової війни і нинішніх борців за свободу та незалежність нашої держави. Оркестр виконав Державний гімн України, воїни Почесної варти салютували залпами.

Напередодні, 8 травня, в День пам’яті та примирення, на площі Театральній в Ужгороді відбувся тематичний концерт за участі камерного хору інтелігенції міста Ужгород "Кредо", заслуженого ансамблю танцю України "Юність Закарпаття", симфонічних та духових оркестрів музичних закладів міста, виконавців Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Згодом присутні долучилися до всеукраїнської акції "Перша хвилина миру" та вшанували пам’ятну мить мовчанням і символічним запуском у небо вогняних ліхтариків. У церквах області пройшли панахиди за жертвами Другої Світової війни, молебні за мир в Україні та захисників Вітчизни.

Урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом та Дня пам’яті та примирення відбулися в усіх районах та містах області, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-