День перемоги у Дніпрі: поліція затримала 15 осіб

День перемоги у Дніпрі: поліція затримала 15 осіб

Укрінформ
У Дніпрі до відділень поліції доставлено 15 осіб, яких перевіряють на причетність до сутичок під час масових заходів.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Дніпропетровській області. 

«До відділень поліції міста доставлено 15 осіб, яких перевіряють на причетність до сутичок під час масових заходів у Дніпрі. За фактом хуліганських дій у Соборному відділенні поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)», - йдеться у  повідомленні.

У поліції зазначили, що 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні під час проходження колони між представниками соціалістичної партії та активістами виникла сутичка. Причиною стало використання політичної символіки – стягів. Активісти вимагали прибрати стяги із колони. Окрім цього, під час проходження колони опозиційного блоку виник ще один конфлікт.

Внаслідок вказаних подій було травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу. Чотирьом особам медпрацівники надали допомогу на місці події, четверо постраждалих звернулися до лікарні. Двоє поліцейських звернулися до лікарні через ураження, отримані внаслідок розпилення сльозогінного газу.

У поліції також додали, що в пунктах попереднього огляду, дислокованих в місці проведення заходу біля Монументу Слави, поліцейські вилучили чотири пістолети – два травматичних та один газовий, чотири ножі, газовий балончик, шило, цвях, пилочку для нігтів та інші предмети. Юнака, який намагався пронести газовий балончик «Терен-4», було доставлено до відділення поліції для з’ясування всіх обставин.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-