У Вінниці проросійську ходу згорнули через антипутінську акцію

У Вінниці проросійську ходу згорнули через антипутінську акцію

Фото, відео
Укрінформ
У Вінниці святкування Дня перемоги над нацизмом пройшло без червоних прапорів та георгіївських стрічок. Відбувся ініційований владою меморіальний мітинг.

Анонсовану лівими ходу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» згорнули через альтернативну акцію «Перемогли Гітлера – переможемо і Путіна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Вінниці у вівторок відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом. Окрім офіційного меморіального мітингу, в якому взяли участь представники влади, громадськості, політичних партій, духовенство, бійці АТО та городяни, на площі Європейській також відбулась ініційована ГО «Спільнота Журналістський майдан» акція «Перемогли Гітлера – переможемо і Путіна». До неї приєдналися представники «Національного корпусу», студентська спільнота «Сова» та бійці АТО. Вони принесли гасла «Україна переможе», «Перемогли Гітлера  - переможемо Путіна» та «Доля Гітлера - майбутнє Путлера».

Ветерани АТО у своїх виступах закликали політичні сили не перетворювати день скорботи на пропагандистську акцію, і жити далі, сповідуючи принцип «Ніколи знову», а не «Можемо повторити».

Опісля офіційних урочистостей, у яких за оцінками правоохоронців взяли участь близько трьох тисяч осіб, представники лівих спробували провести заявлену місцевим осередком «Союзу лівих сил» ходу «Ніхто не забутий, ніщо незабуте». В супроводі духового оркестру колона із близько 100 людей літнього віку з червоними стрічками на грудях та гаслами про День перемоги вийшла з місця офіційних урочистостей на вулицю Соборну. Утім, в лави учасників маршу вклинилися учасники акції «Перемогли Гітлера – переможемо і Путіна» - зі своїми гаслами та державними прапорами. Відтак, пройшовши близько ста метрів ліві відмовилися від «змішаного» маршу, згорнули гасла і, посперечавшись із політичними опонентами, розійшлися.

Фото: vinnitsa.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-