У Києві обіцяють показати Європу крізь призму музичних творів

У Києві обіцяють показати Європу крізь призму музичних творів

Укрінформ
Офіційне відкриття Дня Європи, який цього року Україна святкує 14 травня, відбудеться на столичній Софіївській площі, але до цього часу також працюватимуть практично всі локації, створені для Євробачення.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда.

“У Києві до Євробачення задіяна дуже велика кількість локацій, основні з них будуть працювати до 14 травня, коли вся Україна святкуватиме День Європи”, - сказала вона.

Водночас Хонда підкреслила, що основними майданчиками для святкування Дня Європи в Києві будуть Софіївська площа та Національний історико-архітектурний музей “Київська фортеця”.

Офіційне відкриття свята відбудеться на Софіївській площі 14 травня об 11 годині за участю перших осіб держави й столиці, а також послів і представників посольств країн-членів ЄС.

У свою чергу, керівник проекту з організації святкувань на Софії, представник ПОГ "Ініціативи столичні" Ігор Добруцький розповів, що  разом з офіційними особами відкривати свято буде зведений духовий оркестр у складі 300 чоловік, а після цього естрадно-симфонічний оркестр продемонструє гостям свята Європу через музичні твори.

“Ми підійшли до цього по-новому і запропонували такий проект, який є нашим баченням Європи саме в музичних творах. Ми взяли  естрадно-симфонічний оркестр - на сцені буде 76 чоловік виконувати всі мелодії країн-учасниць Євросоюзу. Наприклад, Австрія - це буде “Голубий Дунай”, Британія - Бітлз, Німеччина - 5-та симфонія Бетховена”, - зазначив він.

Крім того, Добруцький зауважив, що планується показати й кілька фільмів - про українську культуру та про історію Євробачення від 2003 року і до сьогодні.

Також, за його словами, до участі у святкуванні Дня Європи на Софіївській площі долучаться європейські країни.

“Представити свою культуру, арт-об’єкти, сувенірну продукцію зголосилися такі країни, як Болгарія, Великобританія, Італія, Кіпр, Латвія, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція”, - додав він.

Разом із тим, керівник проекта з організації свята в “Київській фортеці” Юрій Комільков пообіцяв гостям також насичену й цікаву програму.

Він зазначив, що серед іншого, зокрема, представництва ЄС на території музею покажуть проект щодо безвізового режиму для України, а український МЗС приготує подарунки вже для послів країн-членів Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-