АТО: 63 обстріли за добу, найгарячіше - у секторі

АТО: 63 обстріли за добу, найгарячіше - у секторі "М"

Карта
Укрінформ
За минулу добу ситуація на Сході України загострилася, зокрема військовослужбовці російських окупаційних військ обстріляли з мінометів та бронетехніки Мар’їнський район, пошкодили житлові будинки місцевих жителів і поранили жінку. 

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маріупольський напрямок. Дещо загострилася обстановка у Мар’їнському районі. Вчора окупанти неодноразово застосовували бронетехніку, а також міномети на цих рубежах. Є влучання в житлові квартали. Зокрема, у Красногорівці пошкоджено вікна у міській лікарні, а також нежитловий приватний будинок. Одну жінку поранено. У Волноваському районі (Новотроїцьке, Новогригорівка, Богданівка) протягом дня сталося кілька ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї. На півдні ситуація, як і раніше, напружена. І вдень, і вночі бойовики активно порушують режим тиші, переважно із легкого озброєння. Між 16 та 20 годиною у Павлополі та Водяному відбулися мінометні обстріли, а у Гнутовому – артилерійський. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 7 – з важкого озброєння", - сказав Лисенко. 

Він також зазначив, що на Донецькому напрямку залишається досить напружена обстановка, ворог застосував важке озброєння на Світлодарській дузі, під Горлівкою, в Авдіївці та Пісках. 

"Донецький напрямок. Обстановка достатньо напружена по всьому фронту. Якщо протягом перших 19 годин учорашньої доби противник відкривав вогонь тільки з легкого озброєння та БМП, то ввечері ввів у дію міномети. Окупанти застосовували важке озброєння на Світлодарській дузі, під Горлівкою, в Авдіївці та Пісках. Саме обстріл у Пісках був найпотужнішим: він тривав понад 2 години, ворог випустив 30 мін, а також активно застосовував бронетехніку та легке озброєння. В Авдіївці, як і раніше, окупанти відкривають вогонь одразу з кількох напрямків: учора це були Спартак (південь) та Яковлівка (південний схід). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння", - зазначив Лисенко. 

За інформацією речника штабу АТО найінтенсивніші бойові дії на Луганському напрямку вчора розгорнулися в Кримському та на передових позиціях у Попаснянському районі. 

"Луганський напрямок. Найбільш інтенсивні бойові дії вчора розгорнулися в Кримському та на передових позиціях в Попаснянському районі. Противник 5 разів застосовував міномети, випустивши при цьому понад 30 мін. Також окупанти активно використовували легке озброєння. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Окрім цього, кілька ворожих обстрілів сталося в Станично-Луганському та Слов’яносербському районах. Як і раніше, здебільшого бойовики стріляють у темну пору доби. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 обстрілів з боку противника", - поінформував речник АТО. 

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-