Піротехнікам залишилося очистити 15 га території довкола Балаклії

Піротехнікам залишилося очистити 15 га території довкола Балаклії

Укрінформ
Нерозмінованими залишаються важкодоступні місця: лісосмуги та болотиста місцевість у 100-метровій зоні від знищеного вибухами балаклійського арсеналу.

Про це сказав на засіданні штабу з ліквідації наслідків НС на віськовому арсеналі в Балаклії начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України Дмитро Юрчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам залишилося очистити 15 га території Балаклійщині - це найбільш важкодоступні місця: лісосмуги та болотиста місцевість у 100-метровій зоні від арсеналу. Уже розчищено 31 тис. гектарів", - зазначив Юрчук.

За його словами, з початку робіт вилучено 28 045 вибухонебезпечних предметів.

"Від місцевого населення отримано і відпрацьовано 628 заявок. Зараз працюють 15 осіб - це три піротехнічні розрахунки - та 6 одиниць техніки. Роботи плануємо завершити до 18 травня", - додав Юрчук.

За інформацією керівника оперативної групи ВСУ з ліквідації НС Андрія Марусяка, військові сапери вже знищили понад 6 тисяч піднятих боєприпасів.

"Адміністративна територія арсеналу очищена на 100%, роботи тривають на технічній території та в 50-метровій охоронній зоні. Зараз там працюють 18 груп розмінування - це близько 100 чоловік і 30 одиниць техніки. Загрози для персоналу арсеналу та місцевого населення немає" - підкреслив Марусяк.

В засіданні штабу взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

"Завдання ДСНС - вчасно завершити гуманітарне розмінування й активно вести роз'яснювальну роботу серед місцевого населення щодо поведінки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Усі зусилля зараз повинні бути спрямовані на завершення робіт з відновлення житлового фонду та об'єктів соціальної сфери", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-