Балаклію планують повністю очистити від боєприпасів до 18 травня – ДСНС

Балаклію планують повністю очистити від боєприпасів до 18 травня – ДСНС

Укрінформ
Місто Балаклію Харківської області та прилеглу 10-кілометрову зону, яка постраждала від вибуху боєприпасів наприкінці березня, планують повністю очистити від вибухонебезпечних предметів до 18 травня.

Про це на брифінгу в четвер заявив глава ДСНС Микола Чечоткін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо завершити очищення постраждалої від вибуху боєприпасів території від вибухонебезпечних предметів у 10-кілометровій зоні, навіть з урахуванням весняних робіт, повністю  до 18 травня", - сказав Чечоткін.

Він поінформував, що на технічній території арсеналу ситуація наразі стабільна, пожежа ліквідована, і впродовж останніх трьох днів нових вибухів зафіксовано не було.

"Там працюють підрозділи ЗСУ, військові проводять розмінування. З метою попередження нещасних випадків серед місцевого населення усі небезпечні території, забруднені боєприпасами, позначені знаками мінної небезпеки. Проводиться роз'яснювальна робота серед населення, для чого задіяні місцеві ЗМІ, здійснюються обходи домогосподарств і розповсюджуються пам'ятки та листівки щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Пріоритетом залишається роз'яснювальна робота серед дітей у шкільних і дошкільних закладах", - підкреслив глава ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація боєприпасів на складах військового арсеналу. З Балаклії та 9 прилеглих сіл евакуювали близько 36 тисяч людей. Унаслідок вибухів загинула 1 людина, близько 5 поранені.

24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-