На Чернігівщині стартували масштабні військові навчання резервістів

На Чернігівщині стартували масштабні військові навчання резервістів

Укрінформ
Оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України розпочало на Чернігівщині масштабні навчання резервістів оперативного резерву першої черги.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони.

"В оперативному командуванні "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України, на одному з полігонів, розпочались збори резервістів оперативного резерву першої черги. З 16 військових комісаріатів з усіх куточків України буде призвано близько 1000 чоловік, які упродовж місяця у складі штатних розрахунків відпрацюють усі елементи бойової підготовки та вийдуть на практичний етап бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою", - йдеться у повідомленні.

Основною метою проведення даного заходу є відновлення військових навичок резервістів.

За інформацією прес-служби ОК "Північ", до складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які вже відслужили рік по мобілізації та мають досвід ведення бойових дій в зоні проведення АТО.  Зараз навички за своїми військовими спеціальностями вони відновлюватимуть у бригаді, в якій служили раніше (де знають командирів і бойових товаришів) і на тих же посадах. Під час зборів резервісти матимуть можливість укласти контракт на військову службу в цій же частині.

На час проведення зборів резервістів поставлять на всі види військового забезпечення та залежно від посади нарахують фінансове забезпечення - від 2760 грн і більше.

Завершальним етапом зборів стане проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, під час яких буде оцінено ступінь підготовленості як кожного бійця окремо, так і підрозділів у цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-