У Миколаєві поновили суд над

У Миколаєві поновили суд над "золотим" Романчуком

Укрінформ
У Миколаєві після більш як тримісячної перерви відновлено судовий процес над екс-першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком, якого підозрюють в отриманні 90 тисяч доларів хабара.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального райсуду міста Миколаєва Володимир Діденко.

«У Центральному районному суді м.Миколаєва продовжено після перерви судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього першого заступника Миколаївської облдержадміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Провадження розглядається колегією суддів під головуванням судді Світлани Скрипченко», - йдеться у повідомленні.

Суд продовжив дослідження письмових доказів, додатками до яких є електронні носії з відеофайлами. Зокрема, було досліджено докази, що стосувались перемовин керівника ТОВ «ЕЛК-БУД» з колишнім помічником одного з депутатів Миколаївської обласної ради щодо оформлення документації, необхідної для отримання дозволу на користування надрами.

Варто зазначити, що у судовому засіданні, яке відновилося після більш як тримісячної перерви, наразі знову оголошено перерву до 16 травня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА.

Вони вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-