Гройсман відвідав у Харкові Інститут протезування, де реабілітують бійців АТО

Гройсман відвідав у Харкові Інститут протезування, де реабілітують бійців АТО

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Харкові ознайомився з роботою Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності, де також розробляють програми реабілітації для учасників АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У клініці Інституту щорічно одержують висококваліфіковану допомогу понад 2100 осіб з інвалідністю з усіх регіонів України. За останні п’ять років тут проведено реабілітаційні заходи та надано протезно-ортопедичну допомогу більш ніж 350 дорослим пацієнтам та 600 дітям, з них 400 дітей пройшли відновлювальне лікування з використанням нанотехнологій та роботизованих систем", - розповіла главі уряду голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її словами, за останній час тут розроблено 20 нових методик з відновлення рухових функцій для учасників АТО з патологією опорно-рухового апарату внаслідок вогнепальних поранень.

"Вчені Інституту вперше в Україні сконструювали спеціальний тренажер, завдяки якому можливе часткове відновлення руху у дітей з ДЦП. Вони працюють над розробкою інноваційних технологічних процесів у форматі 3D-технологій", - додала Світлична.

Загалом за останні 5 років в Інституті виконано близько 60 наукових досліджень, розроблено 70 нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів.

Володимир Гройсман та Юлія Світлична поспілкувалися зі співробітниками та пацієнтами закладу щодо ключових напрямків його діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-