Пожежа на одеському ринку

Пожежа на одеському ринку "Північний": поліція відкрила справу

Фото
Укрінформ
Поліція розслідує факт пожежі, яка сталася на ринку "Північний" в Одесі та пошкодила 149 торговельних павільйони.

Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Одеській області

"Пожежа сталася на ринку "Північний" в Одесі. Вогонь знищив та пошкодив 149 торгівельних павільйони на площі близько 700 квадратних метрів. Жертв та постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 22 квітня поточного року, приблизно о 18:35, до поліції надійшло повідомлення про те, що на проспекті Добровольського горить ринок "Північний".

Першими на місце події прибули екіпажі патрульної поліції. Вони евакуювали людей з ринку, забезпечили відведення транспортних засобів, які перекривали в’їзд спецтранспорту рятувальників, та здійснювали регулювання дорожнього руху. Через загрожуючі масштаби пожежі, крім патрульних, працівників Державної служби надзвичайних ситуацій та слідчо-оперативної групи Суворовського відділу поліції, по тривозі також було піднято особовий склад Суворовського ВП. 

Аби не допустити людських жертв та фактів мародерства, правоохоронці оточили територію та забезпечували публічний порядок на ринку. Коли ж силами рятувальників пожежу було локалізовано, поліцейські допомагали власникам павільйонів, розташованих неподалік від епіцентру займання, рятувати майно. 

Внаслідок тривалого перебування на задимленій території семеро поліцейських отримали отруєння слідами горіння синтетичних матеріалів та побутової хімії. Їм було надано необхідну медичну допомогу.

На даний час правоохоронці продовжують нести службу на місці події. Створена група з числа працівників Суворовського ВП, які забезпечують публічний порядок на ринку та не допускають проявів мародерства.      

Перевіряється інформація щодо ймовірності пожежі внаслідок займання електропроводки в одному з павільйонів. Сума завданого матеріального збитку встановлюється. Жертв немає.

Матеріали за даним фактом зареєстровані у встановленому законом порядку. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-