Негода на Одещині: за добу врятували понад триста людей

Негода на Одещині: за добу врятували понад триста людей

Фото
Укрінформ
На території Одещини через хуртовину, налипання мокрого снігу з учорашнього вечора у шести районах області виникли транспортні затори, з яких рятувальники визволили 97 автівок і 321 людину, з них 55 дітей.

Про це інформує Головне управління ДСНС в Одеській області.

"Створились затори транспортних засобів в Роздільнянському (с. Нові Чобручи, с. Петро-Євдокіївка), Тарутинському (с. Виноградівка, с. Підгірне, с. Ганнівка, с. Лісне), Біляївському р-ні (с. Василівка, с. Кам’янка), Іванівському (смт. Знам’янка, с. Білка, с. Михайлопіль), Лиманському (Куліндоровський дачний масив) та Окнянському (с. Дем'янівка) районах. Силами підрозділів ДСНС та служби автомобільних доріг з снігових заметів та бездоріжжя вилучено 97 одиниць автотранспорту (з них 2 карети швидкої допомоги), врятовано 321 людина, з них 55 дітей", - сказано в інформації.

Рятувальники також повідомляють, що з 19.00 год. 20 квітня у зв’язку з погіршенням погодних умов заборонено рух вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-05 "Київ-Одеса", на ділянці км 308+000 км 464+122 до особливого розпорядження.

Здійснено 5 виїздів на повалені дерева: смт. Тарутине, м. Болград (2 виїзди), м. Чорноморськ (2 виїзди). Всього розпилено та прибрано 7 дерев. Від ДСНС залучалось 5 одиниць техніки 24 рятувальника. В  м. Кілія по вул. Суворова, 99 рятувальниками за допомогою мотопомпи "Stark" відкачено 186 куб. м дощової води.

Для проведення невідкладних робіт і ліквідації наслідків ускладнення погодних умов від ДСНС України в Одеській області залучено 20 одиниць техніки та 93 чоловіка особового складу, від Нацполіції - 5 екіпажів та 10 чоловік особового складу, від Служби автодоріг - 20 одиниць техніки та 28 працівників.

Крім того, за повідомленням ПАТ "Одесаобленерго" станом на ранок 21 квітня внаслідок поривів вітру відключено 245 населених пунктів районів області. Найбільше в Подільському — 113, Білгород-Дністровському — 102 та Ізмаїльському районах - 30 населених пунктів. Триває відновлення електропостачання.

У цілодобовому режимі у Головному управлінні ДСНС України в Одеській області працює оперативний штаб з ліквідації наслідків ускладнення погодних умов на чолі з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-