Сніговий колапс: у Харкові скасовані авіарейси, повалені дерева, обірвані ЛЕП

Сніговий колапс: у Харкові скасовані авіарейси, повалені дерева, обірвані ЛЕП

Фото
Укрінформ
На Харківщині сніг на дорогах області прибирають 150 одиниць техніки і 350 працівників.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

"У зв'язку з негодою, роботи з розчищення снігу в регіоні розпочалися після півночі. Працювали близько ста одиниць техніки та майже 200 робітників. Зараз на дороги виїхала додаткова техніка: працюють 150 одиниць і 350 робітників. За цей час вже було використано 135 кубометрів піщано-сольової суміші та 42 т солі", - зазначив Зражевець.

За його словами, від снігу розчищено 116 км доріг державного значення, 6 км - місцевого.

Водночас, як підтвердили в Управлінні Південної залізниці, на Мереф'янському напрямку через снігові замети на залізничних коліях виникла затримка руху поїздів на 30 хвилин: "У районі Покотилівки стався обрив проводів, зупинилася електричка, яка мала прибути до Харкова близько 07:00".

За словами диспетчера міжнародного аеропорту "Харків", скасовано ранкові рейси: Харків - Київ відправленням о 07.00, Харків - Стамбул відправленням о 09.45, Кутаїсі - Харків прибуттям до 04.00, Стамбул - Харків прибуттям о 08.50. На 2 години затримано рейс Мінськ з плановим вильотом до 06:00.

На цей час в АК "Харківобленерго" відбувається  позачергове засідання обласного штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгена Шахненка. Як стало відомо, частково відключено електропостачання в деяких населених пунктах Зміївського та Харківського районів. Вранці через падіння дерев виникла затримка виїзду електротранспорту з депо № 2 по вул. Ньютона і затримка руху по вулицях Весніна, Молочної, Льва Ландау.

За повідомленням Харківського гідрометцентру, протягом дня падатиме мокрий сніг і дощ, вітер північно-східний, 9-14 м/с, пориви 17-22 м/с. Температура протягом доби 1-6 тепла, вночі на поверхні грунту і місцями в повітрі заморозки 0–5 градусів. На 20-22 квітня утримається холодна погода із заморозками на грунті та в повітрі 2–7 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-