Дніпро замело снігом: закриті школи і повалені дерева

Дніпро замело снігом: закриті школи і повалені дерева

Фото
Укрінформ
У Дніпрі призупинено роботу міських шкіл у зв’язку з різким похолоданням та снігом. Сильні пориви вітру обривають дроти, валять дерева, а сніговий покрив ускладнює рух транспорту.

Про це мер Дніпра Борис Філатов повідомив у Фейсбуці.

«Дав розпорядження до п’ятниці включно закрити школи. Зараз піде телефонограма. (...)Так, це стихійне лихо. Так, у місті повалило 2 600 дерев. Так, можливі підтоплення. У Дніпрі рекордно високий рівень води», - написав Філатов.

Він також додав, що знову запустити опалення неможливо - і у зв'язку з лімітами газу, і через технологію - мінімум тиждень потрібно на те, щоби випустити повітря з труб. Ще, за словами мера Дніпра, можливі перебої з електрикою і водою.

"Так, доведеться потерпіти... ", - підсумовує Філатов.

Як повідомлялось, учора, 18 квітня, на вимушені канікули до 25 квітня пішли школярі Нікополя та Новомосковська.

Городяни в соцмережах повідомляють про затори на дорогах міста, виїхати з дворів неможливо ще й через велику кількість нападаних за ніч зламаних гілок і дерев.

Особливо ускладнено рух на вулицях Яснополянській, проспекту Яворницького, вулиці Панікахи, Каруни, проспекті Гагаріна, Криворізькому та Запорізькому шосе, Орловській і Робочій.

Як передає кореспондент Укрінформу, сьогодні вночі Запоріжжя теж замело снігом. 

За інформацією чергового синоптика Запорізького обласного  гідрометцентру Людмили Усольцевої, до погіршення погодних умов у Запоріжжя та області призвів активний південний циклон з одночасним виходом холодного арктичного.

«В результаті на території Запоріжжя виникли складні синоптичні умови. Зафіксовано зниження температури, змішані опади у вигляді дощу і снігу, пориви вітру до 18 м/с.  У Запоріжжі фіксувалося налипання мокрого снігу - до 25мм. Загалом по місту випало від 20 до 31 мм змішаних опадів», - розповіла Усольцева.

Квітневий снігопад став основною новиною у соцмережах, де мешканці Запоріжжя масово розміщують фото засипаних снігом тюльпанів, залишених припаркованими біля будинків через літні шини автомобілів і повалених вітром дерев. 

Покращення погоди найближчим часом синоптики не прогнозують: згідно з прогнозами, несприятливі погодні умови (вітер, змішані опади, зниження температури нижче 0 градусів у нічний час)  на території Запоріжжя та області спостерігатимуться до 22 квітня.  Встановлення по-справжньому весняної погоди синоптики прогнозують не раніше 26 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-