У Харкові відкрили три кримінальних провадження через зіткнення біля

У Харкові відкрили три кримінальних провадження через зіткнення біля "Сбербанку"

Укрінформ
Три кримінальних провадження відкрито за фактом зіткнень правоохоронців та активістів біля "Сбербанку", що на вулиці Донець-Захаржевського в Київському районі Харкова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Ольга Грабар.

"Напередодні під час зіткнень біля офісу "Сбербанку" постраждали, за уточненими даними, двоє правоохоронців та один активіст. Відкрито провадження за ч. 2 ст. 206 (перешкоджання законній господарській діяльності) та ч. ст. 345 (погроза або насильство щодо правоохоронців)", - зазначила прес-офіцер.

За її словами, щодо працівників поліції був застосований сльозоточивий газ.

"Двоє поліцейських і активіст доставлені з травмами до лікарні. Після надання меддопомоги усіх трьох відпустили додому", - додала вона.

Як повідомляв раніше Укрінформ, приблизно о 08:00 10 квітня до Київського відділу поліції Харкова надійшло повідомлення про те, що понад півсотні активістів організації "Цивільний корпус" заблокували піноблоками вхід до офісу "Сбербанку" по вулиці Донець-Захаржевського. Вони встановили намет, оголосивши акцію безстроковою.

Правоохоронці, які прибули на місце, у бронежилетах і касках відтіснили активістів від офісу "Сбербанку".

Лідер цивільного корпусу "Азов" Олег Ширяєв повідомив в мережі, що активісту розбили голову. У поліції повідомляють про госпіталізацію поліцейського з опіком очей невідомою речовиною і травмування правоохоронця каменем.

За уточненими даними, всередині заблокованого банку перебували люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-