Прем’єр вважає зрозумілим ставлення до банків країни-агресора

Прем’єр вважає зрозумілим ставлення до банків країни-агресора

Укрінформ
Російські банки можуть працювати в Україні лише в рамках правового поля, за порушення законів вони нестимуть жорстку відповідальність.

Про це на прес-конференції в уряді заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується російських банків в Україні, ситуація є повністю контрольованою. Всім зрозуміло, яке відношення до банків країни-агресора. Регулятор має регулювати їхню діяльність відповідно до законодавства України", - сказав Гройсман.

Якщо ж російські банки порушуватимуть українські закони, то, на переконання Гройсмана, вони мають понести жорстку відповідальність.

"Ми правова держава, всі мають дотримуватися закону", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, 16 березня Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій до п'яти банків з російським державним капіталом. Санкції терміном на один рік будуть застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" в частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-